BÖLGENİN TEK
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI EĞİTİM KURUMU
İLE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI OLMA FIRSATINI KAÇIRMAYIN!!!
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı
07 ARALIK 2025
Tarihinde yapılacak olan İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı, Adana ve Çevre illerden (Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Niğde, Osmaniye,)
Eğitim kayıtlarımız devam etmektedir.
İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi için Sınırlı Sayıda kalan kontenjandan ve Erken Kayıt Avantajlarından Yararlanmak için Hemen arayın ya da Ön Kayıt olun!
Bilindiği üzere (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olup (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılacakların nasıl ve ne şekilde eğitim kurumlarına başvuracakları hususu 29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” in 24 ncü maddesi ile hüküm altına alınmıştır.
Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programının süresi, teorik bölümü 180 saatten, uygulama kısmı da 40 saatten az olmayacak şekilde tasarlanmıştır.
Programın teorik bölümünün 90 saati uzaktan eğitim, 90 saati de örgün eğitim şeklinde gerçekleştirilir.
Programın kalan 40 saatlik bölümü uygulamaya ayrılmıştır. Katılımcıların, programın teorik bölümünü tamamladıktan sonra uygulama eğitimine başlamaları gerekmektedir. Uygulama eğitimi ile katılımcıların, programın teorik bölümünde edindikleri bilgileri uygulamada kullanmalarını sağlamak ve böylece uygulama becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.
UZAKTAN EĞİTİM
Uzaktan eğitim, kurumumuza bağlı kursiyer olmanız durumunda Yıldız Teknik Akademi (yta.com.tr) internet sayfası üzerinden ytauzaktanegitim.com.tr sitesinde yapılmaktadır. Eğitim başlangıç tarihinizde size verilen kişisel şifre ve bilgiler ile sisteme giriş yapıyorsunuz. Bu sistemde ön test, görsel eğitim, teorik eğitim ve son test olarak dört(4) bölümden ulaşmaktadır. Bu Dersleri ve testleri Uzaktan Eğitim alacağınız tarih aralığında tamamlamanız gerekmektedir.
ÖRGÜN EĞİTİM
Örgün eğitim, 90 saatlik uzaktan eğitimin bittiği tarihten itibaren başlamaktadır. Örgün eğitim programları ise sabah ve akşam grupları şeklinde oluşmaktadır. Kayıt esnasında size hangi program saat grubu uygun ise o programa kaydınız yapılmakta ve resmi olarak T.C. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ne bildiriminizi yapmaktayız.
İş güvenliği uzmanlığı grubu sınav soru yüzdelik oranları aşağıdaki gibidir;
SINAVDA BAŞARISIZ OLANLAR
Yapılan sınavda başarı için 50 sorudan 35 doğru yapmak gerekmektedir. Başarısız olmanız durumunda yani 70 puandan daha düşük almanız halinde eğitim başlangıç tarihinden itibaren SINIRSIZ sınavlara girme hakkınız mevcuttur (şimdilik). Herhangi bir eğitime ücret ödemeden sınava sınav başvuru bedelini ödeyerek girebilirsiniz.
Sınavlar
“Kişi Kartı” ile başvurması gerekmektedir. Kişi kartı dışında ibraz edilmesi gerekli evrak ve sürelerin nasıl hesaplanacağına ilişkin detaylara (https://birim.ailevecalisma.gov.tr/isggm/announcements/190122/) ulaşabilirsiniz.
NOT: Söz konusu belgeler, eğitim kurumu sorumlu müdürü tarafından incelenecek ve sorumlu müdür tarafından “Aslı Gibidir” onayı yapılması halinde; onaylı suretler, asıl suret olarak değerlendirilecektir.
Bayan adaylarımız için geçerlidir; Diplomada belirtilen soyadı ile nüfus cüzdanındaki soyadı uyuşmuyor ise “Aile Cüzdanı” veya Nüfus Dairesinden alınan aile bildirgesi fotokopisi teslim edilmesi gerekmektedir.
Eğitimde Verilecek Dokümanlar